گزیده هایی از قوانین پوشش دانشجویان دانشگاه های جهان
در دانشگاههای کشورهای مختلف، قوانینی برای پوشش دانشجویان وضع میشود که بسته به کشور و دانشگاه متفاوت است. معمولاً با توجه به فرهنگ، مذهب و سیاستهای هر دانشگاه تعیین میشود. بعضی از دانشگاه های مطرح مانند اکسفورد با وضع این قوانین سعی بر تمرکز بیشتر بر کارعلمی در دانشگاه دارند. مواردی هستند که در بعضی از مؤسسات آموزشی بصورت کم و بیش یکسان ممنوع میشوند. دانشگاههای اروپا معمولاً قوانین را در راهنمای دانشجویی یا Student Handbook ذکر میکنند و تخلفات ممکن است به تذکر یا جریمه منجر شود
مهمترین محدودیتهای پوشش در دانشگاههای جهان
۱. لباسهای نامناسب یا بدننما
- پوشیدن لباسهای خیلی تنگ، کوتاه (مانند دامن یا شلوارک بالای زانو)، یا بدون آستین در برخی دانشگاهها ممنوع است.
- لباسهای یقهباز یا دکلته نیز مجاز نیستند.
- در دانشگاههایی مانند آکسفورد و بریستول، پوشش باید حداقل از شانه تا زانو را بپوشاند.
- لباس باید متناسب با موقعیت باشد و به عنوان یک قاعده کلی باید شانه، ران، سینه، پشت و همه چیز را بپوشاند.
- لباسها، دامنها باید تا زانو یا بلندتر باشند و طبق تعریف در حالی که ایستادهاید، روی کاسه زانو قرار بگیرند.
- یقه باید به اندازه کافی بلند و پوشیده باشد و همچنین تاپهای بدون آستین باید تا لبه شانه که آستین معمولی شروع میشود را بپوشاند.
۲. لباسهای دارای پیامهای توهینآمیز یا ناشایست
- تیشرتها یا لباسهایی با تصاویر یا نوشتههای زننده، خشونتآمیز، یا مرتبط با مواد مخدر معمولاً ممنوع هستند.
- کلاهها یا جواهرات نشاندهنده عبارات رکیک، تبلیغات الکل، تنباکو یا سایر نمادهای نامناسب، در محوطه دانشگاه ممنوع است
۳. پوشش غیررسمی یا نامرتب
- در برخی دانشگاهها مانند CentraleSupélec فرانسه، پوشیدن شلوارک یا دمپایی ممنوع است.
- لباسهای پاره یا وصلهدار نیز غیرقابل قبول هستند.
۴. مدل موی سر و آرایش نامتعارف
- در دانشگاههایی مانند لاوال کانادا، استفاده از رنگ موهای زننده یا خالکوبیهای آشکار ممنوع است.
- برخی دانشگاهها نیز آرایش غلیظ یا سوراخکاریهای غیرمعمول (به جز گوش) را مجاز نمیدانند.
- مدل مو باید آراسته و مرتب باشد. سبکها یا رنگهای شدید و غیر طبیعی (مانند آبی، صورتی و غیره) مجاز نیست.
۵. کفشهای نامناسب
- کفشهای راحتی، دمپایی، صندل یا پاشنهبلند (بالای ۵ سانتیمتر) در برخی دانشگاهها مانند مونترال کانادا ممنوع است.
دلایل محدودیت پوشش در دانشگاه های جهان
تصمیمگیری درباره قوانین پوشش در دانشگاهها با توجه به اهداف علمی، فرهنگی، امنیتی و اجتماعی دلایل مختلفی دارد در زیر به مهمترین وضع قوانین پوشش در دانشگاههای اروپا و سایر نقاط جهان اشاره میشود.
۱. حفظ محیط علمی و حرفهای
دانشگاهها به عنوان نهادهای آموزشی و پژوهشی، فضایی رسمی و جدی میخواهند تا تمرکز دانشجویان بر یادگیری باشد. پوشش نامناسب (مانند لباسهای خیلی غیررسمی یا بدننما) ممکن است باعث حواسپرتی یا کاهش جدیت محیط آموزشی شود. در این جاست که اهمیت پوشش ساده و کاملی مانند حجاب بیشتر حس میشود. دانشگاههایی مانند کنت در انگلیس از پوشش مذهبی (مانند حجاب یا روسری) استقبال میکنند، به شرطی که با قوانین عمومی دانشگاه مغایرت نداشته باشد و یا در برخی دانشگاهها مانند کنت انگلیس، پوشش مذهبی (مانند حجاب) آزاد است.
اگر شما هم علاقمند به پوشش ساده ،راحت وزیبا هستید میتوانید از sahisa.ir انواع مانتو برای حضور در اجتماع از جمله دانشگاه را تهیه فرمایید.
متن سربرگ خود را وارد کنید
متن سربرگ خود را وارد کنید
۲. رعایت احترام و ادب
قوانین پوشش گاهی برای جلوگیری از ترویج خشونت، نژادپرستی یا تبعیض طراحی میشوند. همینطور برای جلوگیری از اختلافات فرهنگی یا مذهبی بین دانشجویان و حفظ انسجام اجتماعی وضع میگردند. برخی لباسها مانند تیشرتهای با پیامهای توهینآمیز یا تصاویر نامناسب ممکن است به ارزشهای دیگران توهین کنند.
۳. ایمنی و سلامت
در آزمایشگاهها، کارگاهها یا محیطهای عملی، پوشیدن لباسهای گشاد، دامنهای بلند یا کفشهای نامناسب ممکن است خطرآفرین باشد. برخی دانشگاهها استفاده از کفشهای بسته یا لباسهای محافظ را در رشتههای مهندسی و پزشکی اجباری میکنند.
4. آمادهسازی دانشجویان برای محیط کار
بسیاری از دانشگاهها میخواهند دانشجویان را برای فضای حرفهای آینده آماده کنند، بنابراین پوشش نیمهرسمی را تشویق میکنند. مثلاً در دانشکدههای حقوق یا بازرگانی، ممکن است استفاده از کت و شلوار یا لباسهای مشابه توصیه شود.
5. جلوگیری از تبعیض و فشار اجتماعی
برخی قوانین پوشش برای کاهش فشار مالی بر دانشجویان مثل ممنوعیت پوشیدن برندهای گرانقیمت یا جلوگیری از تبعیض طبقاتی وضع میشوند. همچنین، محدودیتها ممکن است برای پیشگیری از رقابت ناسالم در ظاهر و آرایش میان دانشجویان باشد. از بین بردن نشانه های ظاهری اختلاف طبقاتی میان دانشجویان و ایجاد هویتی به نام دانشجو بسیار مهم است.
6. رعایت قوانین ملی یا محلی
در برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان یا سوئد، آزادی پوشش زیاد است، اما در برخی دیگر مانند فرانسه یا بلژیک محدودیتهای بیشتری وجود دارد. در هرکشور با نگاه به قوانین حاکم برجامعه درمورد پوشش افراد ،درخصوص دانشجویان نیز قوانینی برای لباس و مسائل مربوط به ظاهر افراد گذاشته میشود.
7.حفظ شأن و اعتبار دانشگاه
دانشگاهها معتقدند که پوشش دانشجویان بازتابی از هویت و اعتبار مؤسسه است. برای مثال، دانشگاه لید سیتی نیجریه تأکید دارد که پوشش مناسب به ارزشهای شخصیتی و اعتماد به نفس دانشجویان میافزاید و از شأن دانشگاه محافظت میکند.
قوانین سختگیرانه پوشش در برخی دانشگاه های جهان
- لباس «لی» برای دختران و شلوارهای تنگ ممنوع است.(دانشگاه هاردین سیمونز)
- رنگ کردن مو مجاز نیست. (دانشگاه آتلانتیک فلوریدا)
- برای پوشاندن جواهرات ، دانشجویان دختر در زمان راه رفتن لباسهای یقه بلند یا روسری بپوشند.( برخی دانشگاههای چین )
- پوشش شلوار جین در محوطه دانشگاه و محیط رسمی ممنوع است. پوشیدن لباسهای چسبان مجاز نیست. تی شرت، پیراهنهایی با نوشته یا آرم ممنوع است. دانشجویان نباید موهای بلند داشته باشند.( هاروارد آمریکا)
- ناخن کوتاه برای دانشجویان دختر و پسر الزامی است. هیچ دانشجوی دختری اجازه کاشت ناخن، استفاده از لاک یا ژل ناخن را ندارد. سوراخ کردن متعدد گوش هم برای دختران و هم برای پسران ممنوع است. دانشجویان مجاز به استفاده از هیچ نوع زیورآلاتی نیستند. (دانشگاه والال کانادا)
- پسران دانشجو اجازه بلند کردن ریش و استفاده از مدل موهای نامناسب را ندارند. پسران باید از پاپیون یا کراوات مشکی و سفید و دختران از جوراب مشکی استفاده کنند. (آکسفورد انگلستان)
- پوشیدن کفشهای جلوباز ممنوع است. (کالج ترینیتی ایرلند)
- استفاده از ادکلن و مواد معطر به شدت ممنوع است. ناخنهای طبیعی باید به طور مرتب و کوتاه نگه داشته شوند، یعنی از نوک انگشت عبور نکنند. موها باید تمیز باشند. شلوار جین و کفشهای تنیس به طور کلی ممنوع هستند. (دانشگاه کالیفرنیا آمریکا)
- هودی یا پوششهای کلاهدار مجاز نیستند. (کالج دانشگاهی لندن)
- استفاده از عینکدودی، آدامس و تنباکو ممنوع است. (دانشگاه آدامز)
جمعبندی
در نهایت، قوانین پوشش در دانشگاهها معمولاً برای تعادل بین آزادی فردی و مسئولیت اجتماعی طراحی میشوند. برخی دانشگاهها سختگیرتر عمل میکنند، در حالی که دیگران انعطاف بیشتری دارند. معمولاً این قوانین در راهنمای دانشجویی هر دانشگاه به صورت شفاف بیان میشوند. این قوانین نوعا به پیشرفت دانشجویان کمک میکند. با اجرای قوانین پوشش فضای مناسبی برای اموزش و تعاملات دانشجویان از فرهنگها و ادیان مختلف ایجاد میشود.